Quantcast
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > Complete Sets


Post A Reply
Author Comments Comment Options
Unread 09-25-2010, 06:53 PM  
Darqwood
A Griffon
 
Darqwood's Avatar
Interface Author - Click to view interfaces

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 229
File comments: 730
Uploads: 7
Post Re: Strange behavior from Darq

jnewton, can you post the contents of your eq2.ini file here, please?



Quote:
Originally posted by jnewton
An interesting UI and the utility looks quite cool. While it is interesting, I wanted to go back to one of my other UIs.

I went to my eq2.ini file and uncommented the UI I wanted and commented the DARQUI CL line. Just like I've done on numerous occasions without any incidents.

Rebooted the entire game. I was rather surprised when Darq UI loaded rather than the selected UI. I rechecked the eq2.ini file and the changes that I had made were there.

Restarted the game again only to have the Darq UI and not the one I had selected. Not cool.

In an attempt to remove and Darq influence, I deleted the DarqUI folder and all of its contents and restarted the game. Now all I can get is the default UI no matter what I do.

I've checked and re-checked the eq2.ini file. In fact I copied my backup copy to the Everquest folder. Still I get the default UI

Not sure what the Darq Utility did, but I was not having any such going-ons prior to loading Darq Utility.

I'm using Windows 7 (64-bit) and yes I'm setup as admin.

Sure would appreciate any ideas.

Thanks
Darqwood is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-25-2010, 06:33 PM  
jnewton
A Sea Turtle

Forum posts: 30
File comments: 10
Uploads: 0
Exclamation Strange behavior from Darq

An interesting UI and the utility looks quite cool. While it is interesting, I wanted to go back to one of my other UIs.

I went to my eq2.ini file and uncommented the UI I wanted and commented the DARQUI CL line. Just like I've done on numerous occasions without any incidents.

Rebooted the entire game. I was rather surprised when Darq UI loaded rather than the selected UI. I rechecked the eq2.ini file and the changes that I had made were there.

Restarted the game again only to have the Darq UI and not the one I had selected. Not cool.

In an attempt to remove and Darq influence, I deleted the DarqUI folder and all of its contents and restarted the game. Now all I can get is the default UI no matter what I do.

I've checked and re-checked the eq2.ini file. In fact I copied my backup copy to the Everquest folder. Still I get the default UI

Not sure what the Darq Utility did, but I was not having any such going-ons prior to loading Darq Utility.

I'm using Windows 7 (64-bit) and yes I'm setup as admin.

Sure would appreciate any ideas.

Thanks
jnewton is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-25-2010, 09:18 AM  
jehcan
A Crazed Gnoll

Server: Unkown
Forum posts: 21
File comments: 15
Uploads: 0
I kind of like the new exp bar. I was just wandering if it is possible to have another exp bar showing, I like having my regular exp and AA exp being shown at the same time. Also is it possible to have a window that shows coins or even a window that you can custom make show what you want.

On another note, are you going to maybe make a help file on how to configure some things?
jehcan is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-24-2010, 12:03 PM  
Darqwood
A Griffon
 
Darqwood's Avatar
Interface Author - Click to view interfaces

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 229
File comments: 730
Uploads: 7
Exur, there are five cure tabs in the utility (Priest, Mage, Conjuror, Paladin and None), one for each class combination of cure abilities. If you switch to the correct cure tab for your class, you can delete the /tell text from each of the buttons. Save the window and you're done. Let me know if that's not working for you.



Quote:
Originally posted by Exur
Great UI.. but I need to ask one simple question, cause I can't find it.
On my cure tab, I see my tell column is blank (Don't send tell). But I must have enabled something, cause every time I cure someone it sends a /tell. The curse cure is great how it posts something to group/raid/tell when I cast cure curse. But for the others, I don't need a tell. How can I disable this?

Thanks!
Darqwood is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-24-2010, 07:56 AM  
Exur
A Coastal Crab

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 0
File comments: 6
Uploads: 0
Great UI.. but I need to ask one simple question, cause I can't find it.
On my cure tab, I see my tell column is blank (Don't send tell). But I must have enabled something, cause every time I cure someone it sends a /tell. The curse cure is great how it posts something to group/raid/tell when I cast cure curse. But for the others, I don't need a tell. How can I disable this?

Thanks!
Exur is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-13-2010, 03:47 AM  
Kriin
A Brown Bear

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 12
File comments: 6
Uploads: 0
Suggestion: an option to have the auto attack bar as one instead of two if using two weapons. I could adjust the height of the Threat/Detrimental window to show one bar but it cuts off the implied target.

Great work on the ui mods.
Kriin is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-05-2010, 12:49 PM  
mtrevorrow
A Coastal Crab

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Darqwood,

I certainly have no problem with fewer patches. I also greatly appreciate your work on this tool as it has made my job a great deal easier. Thank you for the manual fix and not sure how I missed that line.

I personally don't mind the lack of an auto updater as I prefer to have more control over what I am changing/updating. Auto updaters tend to wreak havoc if you use a pieced UI as there are several shared files that tend to get overwritten.

Quote:
Originally posted by Darqwood
Thank you mtrevorrow, yes the solo targeting issue affects cures and spells cast on self when you aren't in a group, because they both use useabilityonplayer. Battlegrounds naming should not be used for self in this instance. It's been corrected here, but there are also some other items in development. I'd rather publish fewer patches instead of a stream of small tweaks which makes users grumpy if they don't have an automatic updater *wink*



Edit: even though I swore DarqUI users would never have to rummage around in their XML code again after v2.0, the solo fix is very straightforward if you don't want to wait for the patch. Search for the only instance of

"g1" and replace it with MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Text

To the right on the same line, you will see a reference to "Fullname." This also needs to be changed from:

MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Fullname to MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Text

This will go back to targeting yourself on spells and cures whether solo or grouped. There is nothing to change in the raid window since you are always in a group when you are in a raid.
mtrevorrow is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-05-2010, 12:47 PM  
linkmaster
A Brown Bear

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 8
File comments: 13
Uploads: 0
Announcing in raid when cursed and cured

I'm trying to track down the above to remove it..

When I'm cursed , I hear the usual 'ping' , but I'm also automatically announcing I'm cursed in raid chat...

The same when the curse is cured...I'm announcing that also....

It's causing grief from the raid leader , where can I toggle the text in raid chat off?


*NM* found it...

Last edited by linkmaster : 09-05-2010 at 01:15 PM.
linkmaster is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-04-2010, 10:47 PM  
Darqwood
A Griffon
 
Darqwood's Avatar
Interface Author - Click to view interfaces

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 229
File comments: 730
Uploads: 7
Thank you mtrevorrow, yes the solo targeting issue affects cures and spells cast on self when you aren't in a group, because they both use useabilityonplayer. Battlegrounds naming should not be used for self in this instance. It's been corrected here, but there are also some other items in development. I'd rather publish fewer patches instead of a stream of small tweaks which makes users grumpy if they don't have an automatic updater *wink*



Edit: even though I swore DarqUI users would never have to rummage around in their XML code again after v2.0, the solo fix is very straightforward if you don't want to wait for the patch. Search for the only instance of

"g1" and replace it with MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Text

To the right on the same line, you will see a reference to "Fullname." This also needs to be changed from:

MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Fullname to MemberInfoPage.MemberInfo.Name.Text

This will go back to targeting yourself on spells and cures whether solo or grouped. There is nothing to change in the raid window since you are always in a group when you are in a raid.




Quote:
Originally posted by mtrevorrow
Darq,

One other thing, love the new tool! Everything works like a charm with the exception of when solo. But, that is a small thing and not a show stopper at all. I looked through the code, comparing old to new and didn't see where the difference was that allowed it to work in your old version vs the new.

Last edited by Darqwood : 09-04-2010 at 11:50 PM.
Darqwood is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-04-2010, 04:23 PM  
mtrevorrow
A Coastal Crab

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Darq,

One other thing, love the new tool! Everything works like a charm with the exception of when solo. But, that is a small thing and not a show stopper at all. I looked through the code, comparing old to new and didn't see where the difference was that allowed it to work in your old version vs the new.
mtrevorrow is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-04-2010, 04:19 PM  
mtrevorrow
A Coastal Crab

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Quote:
Originally posted by Darqwood
Eqmavic, thanks for posting the code from the window. It looks right, although it's not enough information to give you an answer about the icon and the spells not firing. If I could get you to send me your group window, or at least the custom part between the Start and End markers. I don't think the entire window will fit into an email on this website, so you can use darqwood -at- hotmail -dot- com. Also some quick checks:

1. Do the tooltips have the correct spell names on them?
2. What text appears in the chat window when you click a spell button?
3. Are you running a US-English client?
4. Are you using the utility to set up everything, or making manual changes in Notepad?
5. Are you running the utility still zipped inside the download? I've gotten reports that this can be done but it gives some very odd results.
Darq,

I believe I get the same thing, when I am solo at least. Is this the same thing as the cure issue when solo you mentioned in an earlier post? Sounds like the same thing that is displayed (warning wise) in the chat window about not being in a group.
mtrevorrow is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-04-2010, 04:17 PM  
mtrevorrow
A Coastal Crab

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 0
File comments: 4
Uploads: 0
Quote:
Originally posted by eqmavic
Trying to get the group / raid frames working on a level 90 Inquistor and its showing 4 of the 5 quick bar icons but none of the quick casting are actually working. I used the populate button and it loads the proper spells but in game the buttons don't work, they have the icons except for button 5 which has the mouseover text of the right spell, but no icon and doesn't work either.

any ideas?

I didn't test raid because group wasn't working.

edit: I did have the old version working, and I'm using Profit as a base with just your group/raid frames which I really like.

Here is the spell code part:

Code:
<Page Name="Spells1">
  <Data Name="Label" Value="Fault" Class="Inquisitor" DispLevel="90" />
  <Data Name="Spell1" SpellName="Penance VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell2" SpellName="Ministration IX" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell3" SpellName="Fanatical Healing VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell4" SpellName="Holy Shield" Tell="** Holy Shield 40 SEC AOE block **" Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell5" SpellName="Chilling Invigoration" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
</Page>
eqmavic are you in a group when this happens or solo but using the group window? I know when I am solo I get the same thing. And it says you must be in a group or something along those lines in the chat window. All the spells are set up right but the new version does not fire off the spells associated with the icons.

This does not happen in the old version (the browser version) for me.
mtrevorrow is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-04-2010, 01:20 PM  
Darqwood
A Griffon
 
Darqwood's Avatar
Interface Author - Click to view interfaces

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 229
File comments: 730
Uploads: 7
Eqmavic, thanks for posting the code from the window. It looks right, although it's not enough information to give you an answer about the icon and the spells not firing. If I could get you to send me your group window, or at least the custom part between the Start and End markers. I don't think the entire window will fit into an email on this website, so you can use darqwood -at- hotmail -dot- com. Also some quick checks:

1. Do the tooltips have the correct spell names on them?
2. What text appears in the chat window when you click a spell button?
3. Are you running a US-English client?
4. Are you using the utility to set up everything, or making manual changes in Notepad?
5. Are you running the utility still zipped inside the download? I've gotten reports that this can be done but it gives some very odd results.



Quote:
Originally posted by eqmavic
Trying to get the group / raid frames working on a level 90 Inquistor and its showing 4 of the 5 quick bar icons but none of the quick casting are actually working. I used the populate button and it loads the proper spells but in game the buttons don't work, they have the icons except for button 5 which has the mouseover text of the right spell, but no icon and doesn't work either.

any ideas?

I didn't test raid because group wasn't working.

edit: I did have the old version working, and I'm using Profit as a base with just your group/raid frames which I really like.

Here is the spell code part:

Code:
<Page Name="Spells1">
  <Data Name="Label" Value="Fault" Class="Inquisitor" DispLevel="90" />
  <Data Name="Spell1" SpellName="Penance VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell2" SpellName="Ministration IX" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell3" SpellName="Fanatical Healing VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell4" SpellName="Holy Shield" Tell="** Holy Shield 40 SEC AOE block **" Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell5" SpellName="Chilling Invigoration" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
</Page>
Darqwood is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 09-02-2010, 06:10 PM  
eqmavic
A Young Mystail Rat

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 4
File comments: 3
Uploads: 0
Trying to get the group / raid frames working on a level 90 Inquistor and its showing 4 of the 5 quick bar icons but none of the quick casting are actually working. I used the populate button and it loads the proper spells but in game the buttons don't work, they have the icons except for button 5 which has the mouseover text of the right spell, but no icon and doesn't work either.

any ideas?

I didn't test raid because group wasn't working.

edit: I did have the old version working, and I'm using Profit as a base with just your group/raid frames which I really like.

Here is the spell code part:

Code:
<Page Name="Spells1">
  <Data Name="Label" Value="Fault" Class="Inquisitor" DispLevel="90" />
  <Data Name="Spell1" SpellName="Penance VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell2" SpellName="Ministration IX" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell3" SpellName="Fanatical Healing VIII" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="O" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell4" SpellName="Holy Shield" Tell="** Holy Shield 40 SEC AOE block **" Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
  <Data Name="Spell5" SpellName="Chilling Invigoration" Tell=" " Gsay=" " Rsay=" " BG="X" Cmd=" " CmdTT=" " />
</Page>

Last edited by eqmavic : 09-02-2010 at 06:24 PM.
eqmavic is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Unread 08-26-2010, 07:20 PM  
Darqwood
A Griffon
 
Darqwood's Avatar
Interface Author - Click to view interfaces

Server: Antonia Bayle
Forum posts: 229
File comments: 730
Uploads: 7
Post Re: Re: Re: Sweet!

Quote:
Originally posted by Accredo
Thanks Darq for your detailed reply and sorry for my not-so-quick one
"I tried your MinimumSize=258,76 in the group window (it only occurs once) and change the 76 to 50" suggestion and it worked just fine and is certainly close to what I was looking for.
Sadly I have another problem and perhaps only isolated to my system. Prior to making the above changes I began to experience keyboard lockups when I clicked any C2C; in this case Arcane and Elemental (I didn't get any of the others during this time)

The following is what would happen: Btw: This also occurred after I made the above change as well:

A.
-Clean install: w/Drums GU57UI less the C2C xml's (installed your Utilities)
-Clicked (insert arcane or elemental here)
-Keyboard locked up (Numlock was not affected) which would indicate it was not a system lockup.
-Keyboard unlocked as soon as 1) the mob died or 2) The Det timer expired.

B.
-Clean install: w/Default GU57UI and your Utilities
-Clicked (insert arcane or elemental here)
-Keyboard locked up (Numlock was not affected)
-Keyboard unlocked as soon as 1) the mob died 2) Det timer expired.

C.
After I made the MinimumSize changes the above same occurred in the same sequence.

I loaded up DrumsUI GU57UI (Clean load w/o your utilities) and all was fine casting the C2C's


Accredo, thank you for this report, and I'm sorry you're having trouble with the group window. I would like to see your group window data (at least the custom part between the Start and End markers) if you would do me the favor of sending it to me in an email on this website.

I did log in and test the click-to-cures with several setup combinations and I could not get the keyboard to lock up on me. I have my graphics settings turned way way up (from checking out the new spell animations) and I was amazed at the lag spike from some of the spells, priest cures included. I tried casting a cure on a group/raid member and then immediately using the keyboard to type a tell or using the arrow keys to turn in a circle and all of those worked, save for the substantial video hiccup just at the moment the cure was cast. This is not the same symptom you described, but it was the closest thing I could get to a lockup.

I do know that in the past when manually editing the windows, I have gotten lockups if I forgot to leave a space character between empty quotes in the XML data. By that I mean if you look at the data, all of the empty slots aren't really empty. They require at least a single space character (for example: Gsay=" " as opposed to Gsay=""). But when I have made this error it locks up the game completely. I've searched through the code to see if I made this error on tooltips, class detects, etc., and so far I don't see it.

Two other incidentals: 1) I formed a raid to test the raid window for your error and just happened to switch to "basic" mode on the right-click menu, thinking about your earlier question. Interestingly, the cure banks disappeared and I was left with just the default raid layout with the spell sets overlaid on the character (modes 1 through 4). So we may already have the raid window fixed like you want it. Once I started changing spell sets between characters it snapped back out to the larger size, but if you leave the character switcher alone it works well.

2) I did discover an issue with self-curing from the group window when you don't have a group -- instead of finding yourself it tries to find "g1" which is nomenclature for the Battlegrounds compatibility. Once you form a group, "g1" makes sense to the game and the self-cures work as they should. That was a last-minute oversight on my part and I'll patch it soon. In the meantime, I suggest self-curing while soloing with the threat/detrimental icons which have no Battlegrounds references.


__
Darqwood is offline Report comment to moderator   Reply With Quote Reply With Quote
Post A Reply

 
Category Jump:
Search this Category:
 

All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface